قوانین حمل محموله ترافیکی

قوانین حمل محموله ترافیکی

دستورالعمل جابجایی محموله ترافیکی یا قوانین حمل محموله ترافیکی یکی از بخش های حائز اهمیت در رانندگی و ارائه خدمات اتوبار است. قوانین حمل بار ترافیکی یکی از مهم ترین دستورالعمل های صادره از سوی مراجع دولتی است و آشنایی کامل با آن امری ضروری به حساب می آید. اما سوال! قوانین حمل بار ترافیکی به چه معناست؟ این قوانین به صورت کامل شرایط حمل و نقل وسایل نقلیه باری را شرح می دهند و به صورت دقیق وسایلی که شامل این قوانین می شوند را مشخص می کنند. دستورالعمل جابجایی محموله ترافیکی، راه های مجاز و جاده های استاندارد را مشخص می کند و به رانندگان کمک خواهد کرد تا بهترین مسیر را انتخاب نمایند. در ادامه قصد داریم به قوانین حمل محموله ترافیکی بپردازیم؛ با اتوبار بارنور همراه باشید.

دستورالعمل جابجایی محموله ترافیکی

یکی از رایج ترین سوالات مطرح شده در این زمینه این است که قوانین حمل بار ترافیکی شامل چه وسایل نقلیه ای می شود؟ دستورالعمل جابجایی محموله ترافیکی مربوط به وسایل نقلیه ای می شود که دارای وزن بسیار زیاد (بیش از 40 تن) و ابعاد نامتعارف هستند. این محموله ها جهت ورود به جاده های کشور نیازمند اخذ مجوز عبور هستند و تمام مسیر مبدا تا مقصد آن ها بررسی می شود. توجه داشته باشید که وسایل نقلیه به همراه بار و یا بدون بار اگر از 40 تن سنگین تر باشند، شامل قوانین حمل بار ترافیکی می شوند. زیرا، با وجود این وزن و ابعاد، قاعدتا بخش عظیمی از فضای جاده اشغال می شود و بسیاری از آن ها با محدودیت ارتفاع نیز همراه هستند.

مهم ترین قوانین حمل بار ترافیکی

همانطور که در پاراگراف قبل اشاره کردیم، برخی از وسایل نقلیه با محدودیت ارتفاع همراه هستند. این دسته از وسایل نقلیه دارای ارتفاع 4.5 متر و یا بیشتر می باشند. در این شرایط تردد در بسیاری از جاده ها برای این وسایل نقلیه امکان پذیر نخواهد بود. زیرا، عبور از زیرگذرها و یا ورود به تونل ها عمری غیر ممکن تلقی می شود. نکته قابل توجه دیگری که باید در قوانین حمل محموله ترافیکی به آن توجه داشت، ابعاد وسایل نقلیه و میزان بیرون زدگی بار از انتها و ابتدای آن هاست.

یعنی، دستورالعمل جابجایی محموله ترافیکی قوانین خاصی را جهت قرارگیری بار برروی وسایل نقلیه در نظر می گیرد. حداکثر میزان بیرون ماندگی بار، از مرکز آخرین محور وسایل نقلیه، در کامیون ها، 3 متر، و در تریلی ها 5 متر، حداکثر میزان جلو آمدگی بار، از مرکز اولین محور وسیله نقلیه، 1.5 متر می باشد. وسایل نقلیه ای که میزان بیرون ماندگی، یا جلو آمدگی بار آن ها، بیش از مقادیر فوق باشد، تحت هیچ شرایطی، اجازه تردد در راه های کشور را ندارد. جرثقیل هایی که میزان وزن آن ها، یا میزان جلو آمدگی طول دکل آن ها، از مقادیر مندرج در جدول 1 ضمیمه تجاوز نکند، مجاز هستند، با رعایت مقررات این دستورالعمل، در جاده های کشور، تردد کنند. درغیر این صورت، مجاز به تردد در جاده های کشور نبوده و باید توسط وسیله نقلیه دیگری، حمل شوند.

صدور پروانه حمل بار ترافیکی

برای صدور پروانه ترافیکی یکسری شرایط لازم است. وضعیت جاده های مورد استفاده برای هر سفر باید بررسی شود. صدور پروانه برای جلوگیری از اختلال تردد در جاده ها، حفاظت از راه ها و حفظ نکات ایمنی حمل کالا لازم می باشد. همچنین طول، عرض و ارتفاع بار در نظر گرفته می شود. پروانه عبور برای کالا‌هایی که عرض 5 متر، طول 30 متر و وزن بیش از 96 تن نداشته باشند صادر می شود.

جهت دریافت این گواهی مشخصات خودرو، بار و بارنامه لازم می باشد. جهت این کار نماینده شرکت حمل و نقل باید به اداره ایمنی راه و ترافیک مراجعه کند و مدارک مورد نیاز را ارائه دهد. مدارک در سیستم مربوطه این اداره ثبت می شوند. سپس نماینده شرکت پس از دریافت فیش هزینه ها و پرداخت آن ها، مجوز عبور صادر می شود. پروانه صدور اغلب برای هر سفر گرفته می شود و برای شروع حرکت الزامی است. (منبع)

قوانین حمل محموله ترافیکی

قوانین حمل محموله ترافیکی

قوانین حمل بار ترافیکی

دستورالعمل جابجایی محموله ترافیکی

قوانین حمل محموله ترافیکی

صدور پروانه حمل بار ترافیکی

مهم ترین قوانین حمل بار ترافیکی

حمل بار ترافیکی

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 8 =

پیمایش به بالا